Ontmoeting Ontspanning Kanker blaast vijftien kaarsjes uit

Wednesday 21 December 2022

Ontmoeting Ontspanning Kanker vzw, die kankerpatiënten een hart onder de riem steekt met activiteiten en afdelingen heeft in Roeselare, Izegem en Waregem, bestaat vijftien jaar. Jean Pierre Lesage en zijn echtgenote Chantal Ghekiere, die zich over de Roeselaarse afdeling ontfermen, blikken bijzonder tevreden terug op de voorbije jaren.

De vzw werd in 2007 opgericht onder impuls van wijlen Eugeen Carrette en enkele medestanders. “Eugeen had zelf kanker gehad en startte de vzw uit dankbaarheid voor zijn genezing”, weet Hoogledenaar Jean Pierre Lesage. “Hij verzette bergen werk. Enerzijds door relaties uit te bouwen met tal van bedrijven, anderzijds door de werking ook uit te breiden naar regio’s Izegem en Waregem. Toen de vzw tien jaar bestond, werd hij daarvoor gehuldigd op het stadhuis van Roeselare.”

Werk verdergezet na dood van Eugeen

In maart 2022 overleed de bekende Roeselarenaar in wzc Ter Linde in Gits. Hij was 91. Al blijft zijn levenswerk ook na zijn dood overeind. “Toen Eugeen wegens zijn hoge leeftijd de werking niet meer verzekeren namen Chantal en ik de organisatie over”, gaat Jean Pierre verder. “De focus van de werking lag aanvankelijk vooral op lotgenoten met elkaar in contact brengen via workshops en uitstappen, al ligt de nadruk nu meer op bewegen. Zo bieden de verschillende afdelingen - die trouwens zo zelfstandig mogelijk werken - de leden onder meer aquagym, fitness, yoga, massages en wandelingen aan. Met succes, want over de drie afdelingen heen telt de vzw ondertussen ruim honderd lotgenoten. Het gaat voornamelijk om vrouwen die in behandeling zijn wegens borstkanker.”

lees meer

Alle sponsors

© Samen Na Kanker 2023 | Privacy Statement | Disclaimer | Cookie Statement